1. DIA INTERNACIONAL DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT

  5 desembre 2019

  Barcelona s’ha sumat a la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat proclamat per les Nacions Unides. Per això, el dia 3 de desembre, s’han realitzat diferents actes socials i culturals reivindicant els drets de les persones amb discapacitat.

  L’acte principal es va fer des de les 10 del matí fins a les 18:30 a la Plaça Universitat. Sota el lema “Tu i jo, els mateixos drets”, Dincat-Plena Inclusió va programar actuacions musicals, teatrals o lectures de missatges. Amb el lema ‘#Sumem Capacitats, #Sumem Diversitats’, es vol posar l’accent en els beneficis d’una societat plural i en la riquesa d’una ciutadania amb capacitats diverses. S´ha fet un acte festiu amb moltes activitats i tallers de teatre, dansa, batukades,xocolatada,….
  El Centre Ocupacional GSIS-Barcanova hi ha participat gaudint de les festa i amb un
  taller-demostració d’enquadernació artesanal.

  Els Districtes i Barris de Barcelona, oferint un ampli ventall d’activitats adreçades a tothom i d’accions de sensibilització que convidaven a la ciutadania a conèixer el col•lectiu de persones amb diversitat funcional,també han celebrat el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

  Amb aquesta fita, el Centre Ocupacional GSIS-Barcanova va participar juntament amb altres Centres Ocupacionals i escoles del Districte, a la coreografia multitudinària realitzada al pati de la Seu del Districte de Nou Barris amb música de Macano i els Catarres. Va ser un èxit!


 2. GROHE CELEBRA EL SEU COMMUNITY DAY AL COSTAT DE GSIS PER A UN MILLOR FUTUR

  10 novembre 2020

  El passat 3 de novembre, GROHE, empresa alemanya líder en equipament sanitari i de cuina, va celebrar el seu Community Day 2020 amb una donació de productes a GSIS (Grup Serveis Iniciativa Social), una acció que rearma la posició de la companyia al costat de projectes socials.

  GROHE ha pogut aportar el seu gra de sorra amb la donació de productes per al nou Centre Ocupacional Barcanova, situat a les antigues Cotxeres de Borbó (Barcelona).

  Creat i pensat com un espai innovador, el nou Centre Ocupacional Barcanova serà un lloc accessible i amable, inclusiu amb l’entorn, saludable i més sostenible per al medi ambient, que ajudarà les persones amb discapacitat a tenir un millor futur, promovent la millora de les seves habilitats a través de diferents tallers que arribaran a més de 150 usuaris. Entre els productes oferts destaquen les aixeteries electròniques, que s’activen mitjançant un sensor (no fa falta pressionar cap botó, ni moure cap palanca), i compten amb tecnologies de límit de cabal o amb controladors de temps per a evitar les aixetes obertes. A les dutxes, per exemple, es disposa d’elements lliscants i altura regulable que permetrà l’ajust perfecte per a cada usuari.

  També destaquen els productes GROHE Zero, amb aïlladors de conductes que minimitzen la presència de plom i níquel en l’aigua potable, per a una major seguretat. A més, no podem oblidar-nos del COVID-19. La companyia ha pensat en això i per això ha inclòs aixeteries que s’activen sense contacte, ja sigui a través de sensors infrarojos o bé amb Foot Control per a les aixetes de cuina, on el ux d’aigua s’inicia o s’atura amb un cop del peu en el moble sota l’aigüera.

  Amb aquesta donació, la companyia es rearma en el seu compromís amb la societat i el medi ambient. GROHE es preocupa per l’usuari i també per cada gota del planeta. Els productes estan pensats per a facilitar el dia a dia de qui els usi, independentment de les seves necessitats, alhora que responen a una reducció del consum de recursos, d’energia i de plàstic.


 3. FIRA NADAL CATALUNYA

  24 desembre 2019

  Aquest any de nou vam participar per Nadal a la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària organitzada per l’Ajuntament de Barcelona a la Plaça Catalunya, els dies 22, 23 i 24 de desembre de 2019.

  Com sempre vam viure com el públic admira les nostres creacions d’enquadernació!!!!


 4. CAMPIONAT CATALUNYA HOQUEI

  15 desembre 2019

  El 15 de desembre de 2019 l’equip de Hoquei interior va participar al CAMPIONAT DE CATALUNYA DE HOQUEI a les Borges Blanques. Vam guanyar la copa d’or de la nostra categoria!!!! Quin equipàs!!!!!


 5. DIA INTERNACIONAL DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT A BARCELONA

  3 desembre 2019

  El dia 3 de desembre, per commemorar el Dia Internacional de Persones amb Discapacitat, el centre Ocupacional Barcanova de Barcelona ha participat de les activitats que s’han organitzat al Districte de Nou Barris, assistint a la ballada multitudinària “Vine a ballar amb nosaltres” a la plaça Major Nou Barris.

  La novetat: aquest any vam participar al pati de la Seu del Districte realitzant una demostració de BATUKADA inclusiva dels nostres nois/es batukers amb joves del districte. Ho vam passar GENIAL!!!!!


 6. NOVA ACTIVITAT: TALLER DE BATUCADA

  12 novembre 2019

  Un grup de persones del centre Barcanova de Barcelona participa un cop a la setmana al taller inclusiu de batucada a l’Espai Jove Les Basses.


 7. COLÒNIES 2019

  Del 18 al 25 Juliol 2019

  Aquest any des del Centre Ocupacional de Barcelona hem tornat a gaudir de la casa de colònies El Bosc de la Massana a Vilablareix ( Girona) durant el mes de juliol.


 8. FESTA MAJOR NOU BARRIS TEATRE REDUIT

  18 maig 2019

  El Districte de Nou Barris, amb motiu de la Festa Major, ens ha ofert la possibilitat de participar a la programació de festes mitjançant una representació de la nostre obra AMICS SENSE FRONTERES a la Sala de Plens. El dissabte 18 de maig de 2019 a les cinc, un grup reduït d’actors i actrius va fer una petita representació –mostra de l’obra original. La representació va ser un èxit, la sala estava plena de bat a bat, tots ens vam emocionar en veure com el públic reconeixia el valor social per a la integració de les persones amb discapacitat intel·lectual de la nostra obra. L’ entusiasme amb grans aplaudiments va fer que els actors i actrius brillessin més que mai a l’escenari. Seguim treballant per poder donar a conèixer la nostra obra en altres àmbits.


 9. JORNADES SENSIBILITZACIÓ

  2 i 3 maig 2019

  Un any més, un grup de persones del Centre Ocupacional de Barcelona han ensenyat als nens i nenes de les escoles del Districte com fer un bloc de notes d’enquadernació durant les Jornades de Sensibilització celebrades a la Seu del Districte de Nou Barris.


 10. CASTANYADA 2019

  31 octubre 2019

  Amb motiu de la Festa de la Castanyada, els nostres nois/es realitzen un taller de panellets i acaben disfressats de castanyers/es!

   


 11. NOTÍCIA I VIDEO BETEVÉ

  17 maig 2019

  La representació teatral d’AMICS SENSE FRONTERES, el 17 de maig, va ser noticia al programa de noticies infobarris de betevé.

  Seguidament reproduïm al text amb que es va donar la noticia:

  “Un centenar d’adults amb discapacitat intel•lectual fan teatre per primera vegada

  Els usuaris del centre ocupacional GSIS Barcanova han estat prop de de dos anys treballant en l’obra Amics sense fronteres. L’espectacle convida els espectadors a viatjar arreu del món amb parades al Marroc, Hawaii o
  Londres, entre d’altres. L’equip del centre ocupacional ha ideat una obra a mida dels 107 usuaris que han volgut participar-hi. Les darreres setmanes han assajat al mateix teatre del Casal de Barri Font d’en Fargues, on han acordat representar l’obra.

  A l’obra ‘Un viatge arreu del món’ el centenar d’usuaris del centre ocupacional GSIS Barcanova de la Vilapicina i la Torre Llobeta fan les maletes per recórrer un total de 10 indrets del món. Els usuaris han confeccionat tot el vestuari i la resta de l’atrezzo i han assajat un cop a la setmana durant prop de dos anys per desenvolupar els seus papers. Es tracta d’una obra amb veu en off i audiovisuals que fan de separador entre cadascuna de les destinacions. Amb aquesta fórmula els actors poder fer els canvis de vestuari.

  Segons l’equip professional del centre ocupacional GSIS, fer l’obra de teatre ha permès els usuaris transmetre sentiments i treballar l’empatia i la socialització. Els usuaris que han fet d’actors tenen entre 20 i 70 anys i en la majoria de casos mai no havien pujat a un escenari. L’obra ha estat una mica ambiciosa perquè ha intentat que sortissin totes les persones ateses al centre que ho han desitjat i demostra a les seves famílies i a la societat en general que les persones amb discapacitat intel•lectual també poden fer teatre.

  La cooperativa GSIS va néixer el 1996 a iniciativa d’un grup de familiars de persones amb discapacitat intel•lectual. Actualment està formada per sis centres, entre els quals el centre ocupacional GSIS Barcanova, que atén 120 usuaris majors d’edat.”

  Més informació


 12. JORNADES DE SENSIBILITZACIÓ

  5 abril 2019

  Un any més, el C.O GSIS-BARCANOVA ha participat a les Jornades de
  Sensibilització celebrades a la Seu del Districte de Nou Barris. L’objectiu és què els nens i nenes de les escoles es posin a la pell de les persones amb discapacitat mitjançant diferents d’activitats.

  En el nostre cas, hem fet un taller d’enquadernació on els nostres nois i noies ensenyaven als nens i nenes com fer un bloc de notes pas per pas.

  Ha sigut una gran experiència.


 13. INAUGUREM LA NOVA SALA MULTISENSORIAL/ESPAI SNOEZELEN !!!!

  24 gener 2019

  La sala d´estimulació mulitsensorial o snoezelen és un espai habilitat per a que les persones amb discapacitat cognitiva i/o física, puguin interactuar amb el món a través de l´estimulació dels seus sentits (tocar, sentir, escoltar, olorar). Es tracta d’un espai agradable, relaxant, segur i accessible tant a nivell físic com cognitiu, que afavoreix l’atenció i promou l ’exploració, el plaer i la creació de sentiments de benestar.

  L’espai està equipat amb elements regulables, que proporcionen des d’estímuls bàsics fins a complexos, com són els tubs amb bombolles, els raigs
  de fibra òptica que serveixen com a estímuls visuals o el mobiliari vibroacústic.

  Es un nou projecte que ens il·lusiona!


 14. CLUB DE LECTURA INCLUSIU A LA BIBLIOTECA NOU BARRIS

  14 gener 2019

  El C.O. BARCANOVA-GSIS , donat l’interès, motivació i ganes de tornar-hi a assistir de tots i totes les participants del club de lectura de l’any 2018, ha valorat adequat tornar-hi a participar augmentant el nombre de lectors i lectores durant l’any 2019.

  Es tracta Club de Lectura inclusiu promocionat per la Biblioteca de Nou Barris. És una oportunitat de trobada amb altres Centres Ocupacionals del
  districte, compartint un espai de lectura adaptada en català que permet als participants , dins d’un ambient normalitzat i integrador, expressar i escoltar opinions, necessitats… potenciant la seva autoestima i autonomia social.


 15. FIRA DE CONSUM RESPONSABLE I D’ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA

  22 desembre 2018

  Un any més, hem estat seleccionats per participar des del 21 de desembre de 2018 al 4 de gener de 2019, a la quarta edició de la Fira de Consum
  Responsable i d’Economia Social i Solidària, organitzada pel Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum de l’Ajuntament de
  Barcelona. La plaça de Catalunya ha estat l’escenari, en el qual hem participat entitats, empreses i projectes de l’àmbit del consum responsable i
  l’economia social i solidària.

  Ha permès donar a conèixer els serveis de caràcter social que ofereixen els nostres Centres Ocupacionals. A més a més, tenint en compte els
  valors del consum responsable que difon la fira de comerç just, cura de les persones, proximitat, producció sostenible, prevenció de residus i bon
  viure hem donat a conèixer i posat a la venta els productes d’enquadernació i bijuteria artesanal que elaborem.

  La fira ha estat un èxit en quan assistència de públic i motivació dels participants.

  Més informació


 16. FIRA NADALENCA EIX MARAGALL

  15 i 16 desembre 2018

  Com cada any, els dies 15 i 16 de desembre, els comerciants de l’Eix Maragall, han organitzat la Fira de Nadal als Jardins de Can Xiringoi. Novament,
  el C.O GSIS Barcanova ha gaudit mostrant i posant a la venta les nostres creacions artesanals d’enquadernació.

  Donem les gràcies al gremi de comerciants per facilitar-nos la participació com a Centre de Serveis Socials del Districte de Nou Barris.


 17. DIA INTERNACIONAL DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT

  3 desembre 2018

  Barcelona s’ha sumat a la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat proclamat per les Nacions Unides. Per això, el dia 3 de desembre, s’han realitzat diferents actes socials i culturals reivindicant els drets de les persones amb discapacitat.

  L’acte principal es va fer des de les 10 del matí fins a les 18:30 a la Plaça Universitat. Sota el lema “Tu i jo, els mateixos drets”, Dincat-Plena Inclusió va programar actuacions musicals, teatrals o lectures de missatges. Amb el lema ‘#Sumem Capacitats, #Sumem Diversitats’, es vol posar l’accent en els beneficis d’una societat plural i en la riquesa d’una ciutadania amb capacitats diverses. S´ha fet un acte festiu amb moltes activitats i tallers de teatre, dansa, batukades,xocolatada,….
  El C.O. GSIS-Barcanova hi ha participat gaudint de les festa i amb un
  taller-demostració d’enquadernació artesanal.

  Els Districtes i Barris de Barcelona, oferint un ampli ventall d’activitats adreçades a tothom i d’accions de sensibilització que convidaven a la ciutadania a conèixer el col•lectiu de persones amb diversitat funcional,també han celebrat el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

  Amb aquesta fita, el C.O. GSIS-Barcanova va participar juntament amb altres Centres Ocupacionals i escoles del Districte, a la coreografia multitudinària realitzada al pati de la Seu del Districte de Nou Barris amb música de Macano i els Catarres. Va ser un èxit!


 18. TERÀPIA ASSISTIDA AMB GOSSOS

  16 octubre 2018

  Ha començat la 2ª temporada de terapia assistida amb gossos. L’activitat es realitza al Centre Ocupacional GSIS Barcanova conjuntament amb CTAT, que facilita terapeutes amb formació específica en aquest camp.

  La teràpia té per objectiu potenciar l’estabilitat emocional amb l’expressió d’emocions i sentiments, així com la interacció social i afectiva. Es treballen aspectes com la responsabilitat, l’atenció, els vincles, normes socials, tolerància a l’espera, flexibilitat emocional, autoestima … entre altres.

  La Conga i la Mel són dues gosses que ens visiten els dimarts, us ensenyem algunes fotografies del que fem!


 19. JOCS SPECIAL OLYMPICS

  Del 4 al 7 octubre de 2018

  Sota el lema “MILLOR ÉS QUI HO INTENTA” tornen els Jocs Special Olympics!. Del 4 al 7 d’octubre es van fer, per primer cop, a Andorra la Vella i la Seu d’Urgell. Han estat uns dies plens d’emocions ja què ens hem trobat més de 1500 esportistes de 15 països diferents.

  Del club de lleure del CO GSIS BARCANOVA van participar-hi els equips de hoquei i petanca. Tots van assistir-hi molt motivats i contents. El més important es passar-ho bé. Els jocs són competició però també són activitats de lleure i socials, de convivència, i el més important, el reconeixement de les persones amb discapacitat intel•lectual. Per tant, una experiència inoblidable per tots i totes.


 20. PUBLICACIÓ DIARI ARA

  9 juliol 2018

  El diari Ara, dissabte 7 de juliol, va publicar un article sobre GSIS fent referència als establiments i serveis de l’ Entitat. Creiem que es un article interessant per donar a conèixer i difondre la nostra tasca social.